Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

VGOB vindt uitspraak Kamp zorgwekkend

Dat minister Kamp blij is dat ouders de noodzaak van kinderopvang heroverwegen en op zoek gaan naar alternatieve opvang door familie en vrienden baart de Vereniging GastOuderBranche (VGOB) zorgen. Hiermee ontkent Kamp de meerwaarde van kinderopvang in bijvoorbeeld het voorkomen van taalachterstanden van jonge kinderen voordat ze naar de basisschool gaan.

Wel wat verschuiving
VGOB betreurt ook dat het geld dat de afgelopen jaren juist geïnvesteerd is in de uitbreiding van kinderopvang met de bezuinigingen van dit kabinet weer verloren gaan. Tijdens de Algemene Leden Vergadering bleek dat gastouders ook merken dat er kinderdagverblijven en bso’s in de buurt hun deuren moeten sluiten. Hoewel er wel wat verschuiving is van kinderdagopvang naar gastouderopvang, gaat het meestal om enkele uren. Ook de leden van VGOB merken dat ouders  toch vaak kiezen voor informele opvang. De VGOB vindt dit geen gezonde ontwikkeling.

Nieuwe voorzitter
Tijdens de ALV werd Carlien Langelaan opnieuw verkozen tot voorzitter van VGOB. Zij moest haar taak vorig jaar vanwege gezondheidsredenen neerleggen. Hanneke van der Lei was haar vervanger.

Foto: Stock.xchng

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.