Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VGOB start petitie voor gastouders

VGOB start petitie voor gastouders

De Vereniging GastouderBranche (VGOB) is een petitie gestart nu minister Kamp heeft aangegeven gastouders vanaf 2012 uit te sluiten van kinderopvangtoeslag voor hun eigen kinderen. Met deze maatregel wil de minister voorkomen dat gastouders toeslag ontvangen door op elkaars kinderen te passen.

Ongelijke behandeling
Gastouders hebben wel recht op kinderopvangtoeslag voor ander werk dat zij naast het gastouderschap beoefenen. Maar oefenen gastouders hun vak fulltime uit, dan ontvangen zij over die uren geen kinderopvangtoeslag voor hun eigen kinderen. Veel gastouders zijn sinds de professionaliseringsslag en een investering in (bij)scholing meer uren gaan werken. De VGOB vindt het een ongelijke behandeling van een beroepsgroep. Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en leidsters in peuterspeelzalen ontvangen wel gewoon kinderopvangtoeslag voor hun eigen kinderen. De VGOB noemt dit onverteerbaar.

Verantwoordelijkheid bij gastouderbureaus
Volgens de VGOB zijn er andere oplossingen om fraudeurs te bestrijden zonder dit ten koste te laten gaan van alle gastouders. Hun voorstel luidt: Geef het gastouderbureau de taak om dit soort fraude tijdig te signaleren en bij een constatering van deze overtreding de registratie van de opvang te weigeren. Gastouders en gastouderbureaus die willens en wetens meewerken aan deze fraude, moeten vervolgens verwijderd worden uit het Landelijk Register Kinderopvang.

Bekijk en/of teken de petitie hier >>

VGOB beantwoordt vragen van bezorgde gastouders >>

Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Iedereen in Nederland, die werkt, heeft recht op kinderopvang, behalve de gastouder. Kunnen we daaruit de conclusie trekken, dat gastouderschap nog steeds niet als werk gezien wordt? En hebben de kinderen van gastouders niet net als alle andere kinderen in Nederland het recht te spelen en zich te ontwikkelen in een clubje kindjes zonder hun moeder?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.