Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

VGOB inventariseert klachten gastouders

Gastouders komen er bekaaid vanaf als zij een klacht hebben over hun gastouderbureau. Waar voor ouders alles tot in de puntjes is geregeld, bewandelen gastouders met een conflict een dood spoor. De Vereniging GastOuderBranche zoekt een oplossing en roept gastouders op om klachten of een ontevreden gevoel te melden.
VGOB inventariseert klachten gastouders
Foto: ANP Photo

De

Registreren

3 REACTIES

 1. Ik denk dat de overheid gewoon ervoor moet zorgen dat alle gastouderbureaus verplicht dienen te werken met een stichting Derdengelden. Dit doen wij zelf al jaren en daar voorkom je in ieder geval mee dat gast- en vraagouders de dupe worden van een eventueel faillissement van het gastouderbureau.

 2. Lees alle reacties
 3. Dit is duidelijk weer een geval van gebrekkig financieel toezicht door de overheid op gastouderbureaus.
  Flexmoeders, Mr Nosey, De Appelbloesem, Opvang Nederland, Het Knorretje, Trumpy, enz…, enz…, enz….: Welke gastouderbureaus moeten er nog meer volgen voordat de overheid liquiditeitseisen gaat stellen aan gastouderbureaus?
  Het lijkt mij een goed punt om bij de eerstvolgende vergadering van de VGOB aan de orde te laten stellen en bij Den Haag neer te leggen, zodat er aanvullende wetgeving kan worden ontwikkeld.
  Elke keer weer zijn het de gastouders die aan het kortste eind trekken…
  Ik ben voor een stuk financieel toezicht zoals ook in het bank- en verzekeringswezen geldt. Als een gastouderbureau niet voldoende liquide is moet de deur dicht kunnen worden gegooid van zo’n gastouderbureau.
  Zo’n regeling zou heel veel problemen voor gastouders, ouders en andere gastouderbureaus kunnen voorkomen en het aanzien van de gastouderbureaus wordt er ook mee verbeterd.
  Ook enkele banken en verzekeraars zijn in de afgelopen tientallen jaren, ondanks toezicht van de DNB omgevallen, maar zonder financieel toezicht was het nog veel erger geweest.
  Natuurlijk wordt het voor nieuwe gastouderbureaus lastiger om te beginnen, maar aanpassing van de huidige financiële regelgeving m.b.t. de gastouderbureaus of een stringentere hantering van huidige wetgeving blijkt ook nu weer bittere noodzaak te zijn…

 4. Ik ben voor een onafhankelijke instantie, zoals de sKK, waar gastouders wél bij terecht kunnen met hun klachten naar gastouderbureaus en heb bemerkt, dat deze behoefte ook bij veel gastouders aanwezig is.
  Hierdoor kunnen malafide gastouderbureaus sneller worden aangepakt en blijven gastouders niet meer zo vaak als nu in de kou staan…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.