Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGOB hekelt informatievoorziening kinderopvangtoeslag

VGOB

De Vereniging Gastouderbranche (VGOB) begrijpt niet waarom de overheid nu pas communiceert met ouders over de wijzigingen in de kinderopvangtoeslag. Dit terwijl de Verzamelwet over de wijzigingen in de kinderopvang pas begin december door de Eerste Kamer zijn bekrachtigd.

Brieven Belastingdienst
‘De minister verwacht kennelijk dat ouders belangrijke beslissingen nemen zoals stoppen met werken, minder gaan werken of het veranderen van opvang op basis van voorstellen die nog niet in de Tweede en Eerste Kamer zijn behandeld’ aldus de VGOB in een persbericht. De reactie van VGOB komt naar aanleiding van de brieven van de Belastingdienst die onlangs naar alle ouders met kinderen in de kinderopvang zijn verstuurd. Dat is ruim een maand nadat de nieuwe regels voor de kinderopvangtoeslag zijn ingegaan.

Informatievoorziening voldoende
Veel ouders worden onrustig van de brief, bleek ook uit een uitzending van het tv-programma Radar. Een deel overweegt te stoppen of te minderen met werken omdat de kinderopvang te duur wordt. Groen Links-kamerlid Ineke van Gent stelde 7 februari vragen over de informatievoorziening omtrent de gewijzigde kinderopvangtoeslag van minister Kamp naar ouders. Kamp vindt dat hij ouders vanaf juni 2011 via publicaties op websites, in kranten en via campagnes voldoende heeft geïnfomeerd. 

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.