Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vernieuwde Stint mogelijk te laat voor begin schooljaar

Het was de bedoeling dat de vernieuwde Stint begin volgend schooljaar weer de weg op zou gaan, maar fabrikant Edwin Renzen kan niet garanderen dat de Stint dan al geleverd kan worden.
De Stint 2019, nog zónder rolkooi. Beeld: Stintum

Directeur Edwin Renzen waarschuwt klanten in het zuiden van het land in een brief, schrijft De Telegraaf. In die regio begint het schooljaar het eerst weer, maar waarschijnlijk dus zonder de Stint.

Hoewel minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aangaf dat de Stint tien maanden na het dodelijke ongeluk in Oss onder voorwaarden de weg weer op mag, moet de vernieuwde bolderkar nog een reeks keuringen doorstaan. Pas daarna kan de productie beginnen. ‘Als het alleen aan ons zou liggen, zou ik garanties durven geven. Dat kan nu niet’, zegt Renzen.

Onveilig

Als het niet voor het einde van de zomervakantie lukt de Stint op de weg te krijgen, moeten kinderopvangbedrijven weer naar alternatieven kijken. ‘Dat kost meer geld en is onveiliger. Busjes kunnen niet op het schoolplein stoppen voor laden en lossen, wat met de Stint wel lukte’, zegt René Loman van Brancheorganisatie Kinderopvang.

Bron: Telegraaf, ANP

In Oss zullen de meeste kinderdagverblijven geen gebruik maken van de vernieuwde Stint. Het trauma is te groot. Lees meer

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.