Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkorte opleiding gastouders sterft uit

Er is nog maar één opleider over die de verkorte opleiding Helpende Zorg en Welzijn aanbiedt aan gastouders. ROC Rivor en De Gastoudercentrale stopten onlangs de inschrijvingsmogelijkheid voor studenten. Dit heeft alles te maken met de subsidie op verkorte maatwerktrajecten die ophoudt te bestaan. Dit meldt KennisNetwerk GastouderOpvang (KNGO) op haar website.
Verkorte opleiding gastouders sterft uit
Foto: ANP Photo

Gastouders moeten minimaal een MBO-2 Helpen Zorg en Welzijn-diploma hebben. Voor veel gastouders was het verkorte en gesubsidieerde traject een uitkomst om op een snelle manier de benodigde papieren te halen. De Gastouderroute is de enige die nog tot medio december van dit jaar studenten aanneemt voor het verkorte traject.

Meer pedagogiek

De fulltime-opleiding blijft natuurlijk bestaan. Er is discussie over de inhoud van de opleiding voor gastouders. Wat KNGO betreft mag de inhoud meer pedagogiek bevatten en moet de doorstroom voor gastouders naar Pedagogisch Werk niveau 3 en daarna 4 veel makkelijker zijn. Veel gastouders hebben al een diploma op dit hogere niveau.

Hogere kosten

Nieuwe gastouders die zich nog moeten (om)scholen en diplomeren, moeten waarschijnlijk rekening houden met hogere kosten van de opleiding. KNGO volgt de ontwikkelingen op de voet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.