Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verkorte mbo-opleiding voor gastouders

In acht maanden gastouder worden, zonder hoge studiekosten? Dat kan, want het ROC Rivor te Nijmegen en gastouderbureau Kinderwoud bieden sinds vorig jaar een verkorte opleiding aan waarbij studiekosten kunnen worden vergoed.
Pixabay

Een gastouder of opvangouder moet in het bezit zijn van een mbo-diploma Zorg en welzijn niveau 2. Voor sommigen kunnen deze tweejarige opleiding en de daarbij komende kosten een drempel vormen om daadwerkelijk gastouder te worden. Het gastouderbureau Kinderwoud en het ROC Rivor te Nijmegen hebben daarom de handen ineengeslagen. Samen bieden zij nu de mogelijkheid om een verkorte variant van de opleiding te volgen. Deelnemers die de opleiding via Kinderwoud volgen komen in aanmerking voor een bijdrage in de studiekosten.

Vergoeding studiekosten

De verkorte opleiding duurt acht maanden en is grotendeels via e-learning te volgen. Studenten doen examen in Tiel. De centrale examens mogen in het noorden van Nederland worden gedaan. Bovendien is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden in aanmerking te komen voor een bijdrage in de studiekosten.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de verkorte opleiding op de website van het ROC Rivor.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.