Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Achterstandsgeld gelijkmatiger over gemeenten verdeeld

Minister Arie Slob van Onderwijs heeft gekozen. Vanaf 2019 wordt het onderwijsachterstandsgeld anders over gemeenten en scholen verdeeld. In de nieuwe verdeling maakt het minder uit waar peuters met een achterstand wonen en of dat een grote of een kleine gemeente is. Doordat er extra geld beschikbaar is, gaan veruit de meeste gemeenten erop vooruit. Maar dat geldt niet voor alle gemeenten.
AdobeStock

Er

Registreren

1 REACTIE

 1. Allerlei verschijnselen late zien dan het voor kinderen fijner wordt als de kinderopvang ovv overheid kan gaan werken. Zelfde regelgeving Als voor onderwijs.
  De vrije markt roept creativiteit op bij iedere betrokkene.
  Vrijheid van onderwijs kan door zorgvuldig wettelijke regelgeving allen geborgd. Nu kunnen gemeente ambtenaren zich met hun door subsidie en naar monopolisme riekende eigen beleid vormen. Zonder ook maar enig wetenschappelijk onafhankelijk perspectief. Bijv een VVE-methode voor alle kinderen in Arnhem. Vraagt om eenheidsworst voor alle organisaties die de licentie willen krijgen. Zij moeten doen wat ambtenaren 15 of 20 jaar geleden hebben beklonken. De voorschool subsidie voor de grote visie loze kinderdagverblijven. De subsidies voor de brede scholen in de wijken.
  Ondoordringbare kwestie. Ik zou mij pedagogisch beleidsplan en werkplan schade aan doen.
  Ik wil me met ons beleid en visie onderscheiden op de markt. En we zijn Vve waardig dat is gebleken. Wetenschappers kijken nu mee naar onze methodiek en ervarend leren cultuur. De strijd is nog niet gestreden.
  Iedereen moet zien dat de toon voor regelgeving papieren hbocultuur van inschrijving door ambtenaren wordt bedacht. En alles behalve ons werk dat we met passie willen doen ons onmogelijk maken. De strenge moeder gelovig in haar regelgeving en controle cultuur die tot haar pensioen geankerd kan zijn in haar werk vraagt om actie voor vrijheid verantwoordelijkheid voor opvoeden en onderwijs.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.