Achterstandsgeld gelijkmatiger over gemeenten verdeeld

Minister Arie Slob van Onderwijs heeft gekozen. Vanaf 2019 wordt het onderwijsachterstandsgeld anders over gemeenten en scholen verdeeld. In de nieuwe verdeling maakt het minder uit waar peuters met een achterstand wonen en of dat een grote of een kleine gemeente is. Doordat er extra geld beschikbaar is, gaan veruit de meeste gemeenten erop vooruit. Maar dat geldt niet voor alle gemeenten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Er wordt al lang gesproken over hoe de onderwijsachterstandsmiddelen (aob-middelen) beter over gemeenten verdeeld kunnen worden. Nu is het nog zo dat er vanuit deze rijkgevulde pot helemaal geen middelen naar de kleinste gemeenten gaan. Dat verandert, want vanaf 2019 krijgen alle gemeenten minimaal 64.000 euro om achterstanden bij jonge kinderen aan te pakken.

Regeerakkoord

In het regeerakkoord in afgesproken dat er 170 miljoen euro bij komt voor gemeenten. Scholen krijgen daarnaast 260 miljoen euro structureel. Het totale bedrag dat het ministerie uitgeeft aan het bieden van onderwijskansen aan kinderen komt uit op 746 miljoen euro. Het kabinet wil dat

0
1366

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.