Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdachte zedenzaken Ens mag niet naar huis

Verdachte zedenzaken Ens mag niet naar huis

De 50-jarige eigenaar van kinderdagopvang Onze Boerderij uit Ens, die wordt verdacht van ontucht en misbruik van vier jonge meisjes, blijft vastzitten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 1 december. Dat heeft de rechtbank in Lelystad afgelopen dinsdag bepaald.

De advocaat van Jan R. verzocht de rechtbank om de voorlopige hechtenis te schorsen, zodat hij thuis de financiële problemen rond de kinderopvang op kan lossen en zijn vrouw kan steunen. De rechtbank vond dit echter niet maatschappelijk verantwoord.

Agrarisch kinderdagverblijf
De Ensenaar werd vorig jaar december opgepakt, nadat de ouders van meerdere meisjes die op het agrarische kinderdagverblijf zaten aangifte deden. Zelf ontkent hij alle aantijgingen.

Kritiek op trage werkwijze
De rechtbank wil op 1 december de rechtszaak inhoudelijk behandelen en bekritiseerde de trage werkwijze van de politie. Die leverde niet-werkende opnames van verhoren aan de advocaat.

bron: anp
foto: stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.