Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veranderingen aangekondigd in het mbo

Veranderingen aangekondigd in het mbo

Minister Marja van Bijsterveldt kondigt met haar actieplan ‘Focus op Vakmanschap 2011-2015’ grote veranderingen aan in het mbo-onderwijs. Het mbo-1 niveau verdwijnt, het wettelijk verplichte aantal lesuren gaan omhoog en bijna alle opleidngen op niveau 4 worden verkort tot drie jaar.

Een dikke zeven
Met het plan hoopt de minister dat het mbo een stevige kwaliteitsslag gaat doormaken. Ze hoopt dat studenten over vier jaar het mbo-onderwijs een dikke zeven geven als rapportcijfer. Dat cijfers is de laatste jaren gegroeid van een 6,4 naar een 6,9 en die lijn wil de minster van onderwijs doorzetten.

Bijscholing docenten
Voor taal en rekenen komen centrale examens; voor examens van beroepsgerichte vakken moeten scholen gebruik maken van examens met een landelijk keurmerk. Het kabinet investeert de komende jaren extra in de professionalisering (bij- en nascholing) van de docenten in het mbo. Daarnaast verdwijnt de drempelloze instroom voor mbo-2 niveau. Voor jongeren zonder vooropleiding komt een aparte Entreeopleiding die toegang geeft tot het mbo of die jongeren voorbereidt op de arbeidsmarkt.

Download hier het volledige plan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.