Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel Syrische kinderen onder vluchtelingen

Er komen momenteel ontzettend veel Syrische kinderen naar Nederland. Van de Syrische immigranten die in 2014 en 2015 in Nederland werden ingeschreven is bijna 40 procent jonger dan 18 jaar. Het gaat in de meeste gevallen om jonge kinderen.
Syrische kinderen.jpg
Vergeleken met andere immigranten in Nederland zijn er relatief veel kinderen onder de Syriërs

Deze cijfers maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Op 1 januari 2016 woonden in Nederland 1800 Syrische kinderen tot vier jaar die recent zijn binnengekomen. 6100 kinderen zijn vier tot twaalf jaar oud en nog eens 3400 kinderen zijn twaalf tot achttien jaar oud. Vergeleken met andere immigranten in Nederland zijn er relatief veel kinderen onder de Syriërs. Het gemiddelde van het aantal kinderen onder alle immigranten is 17 procent.

Deze week werd tijdens een boekenbenefietavond 40.000 euro opgehaald om boeken te financieren voor vluchtelingenkinderen. Van dat bedrag krijgen ruim 2000 vluchtelingenkinderen een eigen tasje met een prentenwoordenboek. My Book Buddy verzorgt dit project en verspreid het boek onder kinderen in asielzoekerscentra.

‘Van alle kinderen lopen baby’s en peuters de grootste risico’s om getraumatiseerd te raken’. Dit schreef Kirsten Fröhlich in haar laatste aangrijpende weblog over vluchtelingenkinderen. ‘Juist de jongste en meest kwetsbare kinderen moet snel toegang krijgen tot voorzieningen die bijdragen aan herstel en integratie.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.