Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer dan helft medewerkers in de kinderopvang geen boosterprik gehaald

Nog niet de helft van de mensen die in de kinderopvang werken, heeft een boosterprik gehaald tegen het coronavirus. De zogeheten boostergraad is 43 procent.
AdobeStock

De vaccinatie- en de boostergraad zijn het laagst in de kinderopvang als je de percentages vergelijkt met medewerkers uit alle deelsectoren in de zorg (waar ook kinderopvang onder valt in dit onderzoek). De cijfers bieden ‘ruimte voor verbetering’, concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Percentages gevaccineerden in de kinderopvang en zorg

De vaccinatie- en boostergraad onder zorgmedewerkers zijn het laagst in de kinderopvang. 75 procent van de kinderopvangmedewerkers is gevaccineerd, 43 procent heeft ook nog een booster gehaald. Gemiddeld heeft ongeveer 83 procent van de zorgmedewerkers ten minste één coronaprik gehad en 61 procent een booster.

Overige percentages

Hoe ouder de medewerker, hoe hoger de boostergraad. Naar verhouding hebben meer mannen dan vrouwen een boosterprik gekregen, komt naar voren uit het onderzoek. In de zorg hebben naar verhouding meer mensen een coronaprik gekregen dan in andere sectoren. In andere bedrijfsklassen heeft 77 procent minstens één prik gehad en is 52 procent ook geboosterd.

Het kabinet wil ‘te allen tijde’ voorkomen dat scholen en kinderdagverblijven dicht moeten als het coronavirus opnieuw oplaait. Het kabinet ziet in dat de gevolgen van een sluiting te groot zijn. ‘Onder meer voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren’, aldus minister Ernst Kuipers. Lees hier meer >>

Bron: Rapport RIVM, ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.