Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel kinderdagverblijven nog niet Gunning-proof

Veel kinderdagverblijven nog niet Gunning-proof

Volgens BoinK-voorzitter Gjalt Jellesma doet een aantal kinderdagverblijven (nog) niks met de aanbevelingen van de commissie Gunning om de veiligheid in de kinderopvang te vergroten. 20 procent van de kinderdagverblijven deugt wat hem betreft niet en het ergert Jellesma dat gemeenten niet genoeg wettelijke middelen hebben om in te grijpen.

Horeca
Als voorbeeld noemt hij de horeca. ‘In de horeca zijn strenge regels. Als je je daar niet aan houdt, wordt je tent gesloten. Dat zou ook zo moeten zijn in de kinderopvang’ aldus Jellesma. Het grootste probleem zit hem er volgens Jellemsa in dat er een verkeerde cultuur heerst in de kinderopvang waarin medewerkers elkaar niet durven aan te spreken op verkeerd gedrag. ‘Verkeerde collegialiteit’ noemde hij dit ook al eens in een interview in tijdschrift Kinderopvang. ‘Tegen een collega zeggen dat je twijfelt aan zijn of haar gedrag, is nogal wat. Maar toch moet je dat kunnen doen.’

Een jaar na de zedenzaak
Het is komende woensdag precies een jaar geleden dat de zedenzaak rondom Robert M. aan het licht kwam. Een jaar en veel aanbevelingen van de commissie Gunning verder is het vierogenprincipe nog lang niet overal doorgevoerd. Jellesma denkt dat het voor kleine kinderdagverblijven zelfs niet moeglijk is om aan deze eis te voldoen.

Bron: nu.nl
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.