Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel animo voor kinderopvang Welstede

Het lijkt of de locaties van Welstede Kinderopvang in Ede open kunnen blijven. Na een faillissement van Welstede Kinderopvang, zag het er slecht uit voor de 85 medewerkers, maar de curator is met verschillende overnamekandidaten in gesprek.
Veel animo voor kinderopvang Welstede
Foto: ANP Photo

Vooralsnog hadden de drie kinderdagverblijven, tien buitenschoolse opvanglocaties en twee voorschoolse opvangplekken erop gerekend dat ze de deuren na 30 november moesten sluiten. Kinderopvang Welstede BV, een organisatie voor welzijn, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk werd op 17 oktober failliet verklaard.

Te duur

Welstede kon niet meer aan haar betalingsverplichting voldoen. De organisatie had te lijden onder wegblijvende ouders die inzagen dat de kinderopvang te duur voor hen werd. Ook het aantal nieuwe aanmeldingen bleef achter. De Raad van Toezicht en de bestuurder oordeelden dat verantwoorde exploitatie van de kinderdagverblijven en de voor- en naschoolse opvang niet meer mogelijk was.

Overname

Gezien het aantal geïnteresseerde partijen ziet het er volgens de curator gunstig uit voor een doorstart van de Welstede-locaties.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.