Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Huffelen maakt ‘ongelofelijk valse start’ bij toeslagaffaire

In een debat in de Tweede Kamer gaf staatssecretaris Van Huffelen toe dat er opnieuw een fout is gemaakt bij de kinderopvangtoeslagaffaire. Hierdoor kregen ouders waarschijnlijk ten onrechte te horen dat zij niet voor compensatie in aanmerking komen.
Staatssecretaris Van Huffelen. Foto ANP

Dat meldt de NOS. De verantwoordelijke ambtenaren van het ministerie van Financiën hebben verkeerde informatie geleverd aan de  commissie die de zaken van gedupeerde ouders beoordeelt.

Staatssecretaris Van Huffelen noemde dit een ‘ongelofelijk valse start van de hersteloperatie waar we net aan begonnen zijn’.  Dit is volgens haar ‘onverteerbaar’.

Opnieuw beoordeeld

De zaken van de ouders die op de verkeerde gronden zijn afgewezen, worden nu opnieuw door een onafhankelijke commissie beoordeeld. De Uitvoerings- en Herstelorganisatie van het ministerie wordt doorgelicht en krijgt er versterking bij.

Al langer is duidelijk dat gedupeerde ouders het moeilijk hebben. Janet Ramesar uit Den Haag moest bijvoorbeeld ten onrechte 40.000 euro terugbetalen aan de fiscus. Ze raakte haar baan kwijt, kreeg gezondheidsproblemen en moest tot overmaat van ramp haar kind afstaan.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.