Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Uurtarieven kinderopvang 2016 definitief

De maximum uurtarieven voor 2016 zijn definitief en gepubliceerd door het Ministerie van Sociale Zaken. Door de investering van 290 miljoen euro en de indexering van de maximum uurtarieven zijn ouders in 2016 goedkoper uit.
Ouders met een inkomen lager dan 18.176 euro krijgen 93 procent van de kosten voor kinderopvang vergoed. Met een jaarinkomen van € 107.115 of hoger is dit 23
Ouders met een inkomen lager dan 18.176 euro krijgen 93 procent van de kosten voor kinderopvang vergoed. Met een jaarinkomen van € 107.115 of hoger is dit 23

De

Registreren

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Even een puntje dat me opvalt voor de makers van dit artikel: de tekst onder het plaatje klopt niet met de cijfers in de tabel. De tekst lijkt me van een paar jaar geleden.
    Onder het plaatje staat nu: "Ouders met een inkomen lager dan 18.176 euro krijgen 90,7 procent van de kosten voor kinderopvang vergoed. Met een jaarinkomen van € 107.115 of hoger is dit 18 procent.". In de tekst zelf schrijven jullie 93% en 23,8%.

  3. Een stapje in de goede richting. Wat ouders netto echt moeten betalen hangt ook af van het uurtarief van de aanbieders. Als dat flink boven het fiscaal tarief ligt schieten de laagste inkomens er nog niet zo veel mee op. Voor de tot peuteropvang omgevormde peuterspeelzalen is dat natuurlijk goed nieuws. Voor de meeste ouders, en zeker voor de VVE -ouders wordt het weer betaalbaar. Hangt nog wel af van de inrichting van de harmonisatie op lokaal niveau!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.