Uurprijzen 2020: ‘We beginnen tegen onze grenzen aan te lopen’

De zomervakantie is bijna ten einde en dat betekent dat kinderopvangondernemers werken aan de begroting voor 2020. De brancheorganisaties lieten een kostenprognose maken. Hoewel het nog wachten is op de nieuwe cao en de Rijksbegroting, zitten sommige ondernemers met de handen in het haar. Hoe bepalen zij de juiste uurprijs?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Staatssecretaris Tamara van Ark maakte afgelopen juni de voorgenomen maximum uurtarieven van de kinderopvangtoeslag voor 2020 bekend. De maximaal te vergoeden uurtarieven worden verhoogd met 1,89 procent, als gevolg van de jaarlijkse indexering. In juli kwam AYIT Consultancy naar buiten met de kostenprognose voor het komende jaar, in opdracht van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK). Uit deze prognose blijkt de te verwachte kostenontwikkeling tussen (afgerond) 1,9 en 4,0 procent te liggen.

Hogere uurprijzen

De bestuurder van een kinderopvangorganisatie in Noord-Brabant voelt zich gedwongen haar uurprijzen voor de kinderopvang in 2020 voor het eerst bóven het

1
4065

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.