Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitspraak Robert M en Richard van O

Uitspraak Robert M en Richard van O

De rechtbank in Amsterdam doet maandag uitspraak in de omvangrijke Amsterdamse zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. en diens levenspartner Richard van O. krijgen beiden hun vonnis te horen. Het Openbaar Ministerie heeft op 5 april tegen M. 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist, tegen Van O. 12 jaar cel.

Foto en video
M. werd in december 2010 opgepakt, nadat beeldmateriaal van een van zijn slachtoffertjes in een Amerikaans onderzoek naar kinderporno was opgedoken. M. (28) heeft bekend dat hij 87 zeer jonge kinderen ernstig heeft misbruikt, justitie heeft hem voor 67 gevallen vervolgd. De uit Letland afkomstige verdachte legde het misbruik veelvuldig op foto en video vast. Deze bestanden deelde hij via internet met pedofielen elders op de wereld. Voor zijn arrestatie was hij werkzaam op Amsterdamse kinderdagverblijven en als privéoppas. Volgens justitie heeft Van O. zijn partner actief ondersteund bij het systematische misbruik.

M.’s advocaten menen dat er fouten in het onderzoek zijn gemaakt, als gevolg waarvan de man grotendeels zou moeten worden vrijgesproken.

Bron: ANP
Foto: ANP

Lees meer in het Dossier Rechtszaak Robert M. >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.