Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede subsidieronde Jong Leren Eten van start

mvelsink
De tweede subsidieronde in het project Jong Leren Eten is van start gegaan. Dat betekent dat Coaches Gezonde Kinderopvang maximaal 500 euro subsidie aan kunnen vragen voor voedingsactiviteiten voor kinderen.
iStock

De vorige subsidieronde startte in november 2018. Er werd toen al aangekondigd dat er in 2019 opnieuw geld vrij zou komen voor Coaches Gezonde Kinderopvang. De subsidie is bedoeld voor de aanschaf van producten en organisatie van activiteiten die met voeding te maken hebben. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij het organiseren van een kookles of vervoer naar de (kinder)boerderij.

Coaches Gezonde Kinderopvang

Organisaties die nog geen Coach Gezonde Kinderopvang hebben opgeleid kunnen zich dit jaar aanmelden voor nieuwe train-de-trainersursussen van het programma Een Gezonde Start. Hier leer je te werken volgens de aanpak van het programma Gezonde Kinderopvang. De trainer kan dit vervolgens overbrengen op collega’s binnen de eigen kinderopvangorganisatie. Alleen Coaches Gezonde Kinderopvang zijn gemachtigd om subsidie binnen het programma Jong Leren Eten aan te vragen. Dit kan hier.

Kooklessen van een diëtist

Let op: alleen lesmateriaal selecteren is niet voldoende om een subsidie aan te vragen! Dit moet altijd gepaard gaan met het uitvoeren van een (bijbehorende) activiteit. Bijvoorbeeld: je bestelt het lesmateriaal Smaakplezier op de BSO, en huurt een diëtist in om een kookles te geven op jouw locatie.

Eigen ideeën

Aanvragen voor subsidie worden altijd inhoudelijk beoordeeld. Op eengezondestart/subsidie staan concrete ideeën voor subsidie waarmee je altijd wel goed zit. Maar als je een ander idee hebt, mag dit ook. Aanvragen moeten altijd onderbouwen hoe de activiteit in het beleid past rond de Gezonde Kinderopvang. Ook wordt gevraagd om een begroting.

Verantwoording

Wordt de aanvraag gehonoreerd, dan moet de aanvrager zich na afloop van de activiteit verantwoorden wat er met het geld gedaan is. Dit houdt in dat een maand na de geplande activiteit een sfeerverslag en foto’s worden geüpload. Coaches kunnen daarbij aangeven of de foto’s en het verslag mogen worden gebruikt ter inspiratie voor andere kinderopvangorganisaties.

Eerder nog verscheen op Kinderopvangtotaal een artikel over de Scholing Een Gezonde Start. Deze wordt binnenkort uitgebreid met een module over de seksuele ontwikkeling van kinderen. Vanuit Kinderopvangorganisatie Humanitas werd meegedacht over de inhoud van deze scholing. Lees hier hun verhaal en die van iemand van de Rutgers Stichting over het belang van scholing over dit soms lastige onderwerp.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.