Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede Kamer opent deuren voor kinderen

In de zomervakantie opent de Tweede Kamer in Den Haag haar deuren twee dagen voor kinderen. Op 17 en 18 augustus kunnen kinderen van 6-13 jaar vragen stellen aan politici, het pluche van de troon van de koning voelen en oudere kinderen kunnen terecht in het DemocratieLAB.
Onder andere Steven van Weyenberg (D66) en Nine Kooiman (SP) beantwoorden vragen van kinderen.
Onder andere Steven van Weyenberg (D66) en Nine Kooiman (SP) beantwoorden vragen van kinderen. - Foto: ProDemos

Initiatiefnemer van de open dagen voor kinderen is Prodemos. Zij organiseren dit in bijna iedere schoolvakantie. Later dit jaar zijn kinderen ook welkom, tijdens de herfst- en kerstvakantie. De toegang kost 7 euro. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Vragen stellen aan politici

Op allebei de dagen krijgen kinderen een speciale kinderrondleiding door de Tweede Kamer. In een nagebouwde parlementszaal vertellen verschillende Kamerleden over hun werk in de Tweede Kamer. Kinderen mogen al hun vragen stellen. Op maandag 17 augustus zijn Astrid Oosenbrug (PvdA), Marith Rebel (PvdA) en Nine Kooiman (SP) aanwezig. Op dinsdag 18 augustus zitten Steven van Weyenberg (D66), Anoushka Schut – Welkzijn (VVD) en Helma Neppérus (VVD) klaar om vragen van kinderen te beantwoorden.

Hoedje voor Rutte

Er zijn ook luchtigere activiteiten. Ieder uur start er een bingo waarin de politieke kennis van kinderen getest wordt. Tijdens creatieve workshops kunnen kinderen een hoedje maken voor de goedgemutste minister-president of een nieuw kapsel bedenken voor de koning. Oudere kinderen kunnen terecht in het DemocratieLAB en de Stemwijzerwinkel waar ze hun eigen mening over de democratie kunnen onderzoek. In de winkel shoppen ze stellingen bij elkaar om te ontdekken met welke partij zij de meeste overeenkomsten zijn.

Kaarten kunnen hier besteld worden >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.