Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee jaar cel voor bso-chauffeur die meisje misbruikte

De 81-jarige chauffeur van kinderopvang De Madelief in Tilburg heeft twee jaar gevangenisstraf gekregen voor het meermaals misbruiken van een destijds tienjarig meisje met verstandelijke beperking. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald.
meisje verdrietig
Beeld: iStock

Het meisje werd misbruikt wanneer ze in de taxi van de verdachte zat die haar naar de buitenschoolse opvang bracht, zo meldt Omroep Brabant. De verdachte heeft hier ook foto’s van gemaakt. Hij werd uiteindelijk betrapt toen een voorbijganger zag dat hij in zijn stilstaande taxibusje het meisje betastte.

Taxichauffeur

De man reed als chauffeur iedere dag kinderen met een busje van en naar bso De Madelief in Tilburg; een bso voor kinderen met een ‘rugzakje’. De bso is inmiddels gesloten. De chauffeur bracht het meisje regelmatig van haar huis naar school en naar de opvang. Volgens de verdachte was hij gemiddeld een keer per week alleen met haar in zijn taxi.

Meerdere keren

Tussen juli 2021 tot aan mei 2022 heeft hij haar meerdere keren misbruikt in zijn taxi. Hij betastte haar, drong bij haar binnen en maakte daar soms foto’s en video’s van. In mei 2022 betrapte een voorbijganger de chauffeur en belde de politie. Een dag later werd de verdachte door de politie opgepakt in de opvang.

Bekentenissen en ontkenningen

De man heeft tijdens de rechtszaak een deel van de beschuldigingen bekend, maar ontkende dat hij ooit bij het slachtoffer was binnengedrongen. Dit blijkt een leugen: het zelfgemaakte beeldmateriaal bewees dit.

Lees het volledige artikel op OmroepBrabant.nl >>

Kinderdagverblijf weigert man op babygroep, oordeel College: discriminatie

Als een mannelijke zzp’er onlangs via platform Tadaah op een invaldienst reageert op een babygroep van een kinderdagverblijf in Amsterdam, ontvangt hij een bericht. In het bericht van het overkoepelende kindercentrum staat dat ze het beleid hebben geen mannen op een babygroep te zetten. De man stapt vervolgens naar het College voor de Rechten van de Mens om te beoordelen of hier sprake is van discriminatie op basis van geslacht. Het oordeel? Ja, daar is sprake van. Lees hier het volledige artikel >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.