Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bekijk 5 handige opvoedapps

Soms kunnen ook professionele opvoeders wel wat opvoedhulp gebruiken. Zorgverzekeraar United Consumers maakte een top 10 van handige opvoedapps voor ouders. Er staan ook leuke tips tussen voor pm'ers en gastouders.
1Opvoedapps.jpg
Met de app Kunst van Opvoeden krijg je inhoudelijke feedback op eerder gemaakte opvoedkeuzes. - Foto: iStock
 1. Kids Timer
  Kinderen hebben nog niet veel tijdsbesef. Ook al kunnen ze de klok lezen, dan is het alsnog lastig voor ze om in te schatten hoeveel tijd iets kost. Deze app is speciaal ontwikkeld om kinderen tijden in te leren schatten. De Kids Timer gaat af wanneer de tijd om is. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat een kind een kwartier op de tablet mag spelen voor het slapen gaan. Na verloop van tijd zullen ze beter leren inschatten wat een kwartier precies inhoudt en wat ze in dat kwartier dus kunnen doen.
 2. Babyfoon 3G
  Met deze app hoor en zie je alles in de slaapkamer. Je kunt tevens met baby’s,dreumesen en peuters communiceren via de app. De app geeft een signaal wanneer een kind wakker is. Een ander voordeel is dat deze app een onbeperkt bereik heeft.
 3. EHBO Rode Kruis
  Wat te doen bij (kleine) ongelukjes? In de EHBO app van het Rode Kruis staan handige tips en informatie bij de dertien meest voorkomende huiselijke ongelukjes. Denk aan bloedneuzen, een vinger tussen de deur of een brandwond bijvoorbeeld. Het allerbelangrijkste is het goed handelen in de eerste minuten na het ongeluk.
 4. Kunst van Opvoeden
  Met deze app krijg je spelenderwijs inzicht in de effecten van de opvoedkeuzes die je maakt. Als gebruiker krijg je dagelijkse situaties te zien die je ook beleeft bij het opvoeden van een kind. Situaties worden voorzien van verschillende perspectieven en reactiemogelijkheden. Zo wordt er ook feedback gegeven op jouw keuzes, waardoor je bewuster bezig bent met de opvoeding.
 5. Qustodio Parental Control
  Qustodio Parental Control is een betrouwbare app om het internetgedrag van kinderen te controleren. De app blokkeert ongepaste en gevaarlijke websites en houdt webgeschiedenis en social media activiteiten bij. Bovendien werken alle functies real-time waardoor je ieder gewenst moment alle activiteiten kunt zien via de Family Portal. Je krijgt ook een alarm als er iets fout gaat. 

Zorgverzekeraar United Consumers stelde een top 10 vast van handige opvoedapps. De lijst is samengesteld voor ouders. Maar ook voor professionele opvoeders staan er handige tips tussen. Lees hier meer tips

Ouders ervaren veel steun van pedagogisch medewerkers bij de opvoeding van hun kind(eren). Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Marije Kesselring van Universiteit Utrecht. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.