Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ton Biesta stopt als voorzitter LPP

Na ruim zestien jaar stopt Ton Biesta als voorzitter van het Landelijk Platform Peuterspeelzalen (LPP). Biesta, die zelf jarenlang directeur was van peuterspeelzaalorganisaties, zegt dat hij sinds zijn pensioen in 2013 steeds verder van de dagelijkse praktijk is komen te staan en dus niet langer de functie van voorzitter kan vervullen. Er is al een opvolger voor Biesta gevonden.
Ton Biesta stopt als voorzitter LPP

Het was Biesta zelf die op 8 september 1997 het Landelijk Platform Peuterspeelzalen oprichtte. Ruim 400 organisaties sloten zich bij LPP aan, wat neerkomt op 2400 peuterspeelzalen, ongeveer 60 procent van het totaal aantal peuterspeelzalen in Nederland. Met het LPP gaf Biesta peuterspeelzalen een stem in overleggen met overheden, politici en andere brancheorganisaties.

Harmonisatie

Biesta was jarenlang directeur-bestuurder bij Stichting Peuterspeelzalen Arnhem en kende de dagelijkse knelpunten in het peuterspeelzaalwerk als geen ander. De peuterspeelzaalbranche heeft, vooral de laatste jaren, grote veranderingen ondergaan door de harmonisatie met de kinderopvang. Uit de peuterplannen van minister Asscher blijkt dat de oude peuterspeelzaal helemaal zal verdwijnen. Asscher wil toewerken naar één voorziening voor peuters, zowel gefinancierd met VVE-gelden voor doelgroepkinderen als met kinderopvangtoeslag voor kinderen van werkende ouders.

Welke plannen heeft minister Asscher precies met het peuterspeelzaalwerk? Eind 2013 presenteerde hij in de langverwachte peuterbrief welke voorzieningen voor peuters hij voor ogen heeft voor de toekomst. Lees meer in het Dossier ‘Naar een nieuw stelsel’.

Opvolger

Het is de wens van Biesta om iemand aan het roer van LPP te hebben ‘die nog met beide benen in de dagelijkse praktijk staat’. Dat is gelukt. Bernadette Diekstra, huidig directeur-bestuurder van de COP Groep Groningen is benoemd als nieuwe voorzitter. De bestuursleden van LPP hebben hier mee ingestemd. Diekstra start vanaf 1 mei. Biesta blijft actief binnen de LPP als secretaris.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.