Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toeslagaffaire: ouders krijgen 750 euro voor de feestdagen

Bert Bukman
Het kabinet geeft 9000 gedupeerde ouders uit de kindertoeslagaffaire nog voor december 750 euro, zodat ze geld hebben om weer eens cadeautjes voor hun kinderen te kopen tijdens Sinterklaas of Kerst.
iStock

Dat schrijft dagblad Trouw. De 750 euro is een gift en is bestemd voor ouders die zich voor 1 november hebben aangemeld bij de Belastingdienst als gedupeerde.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen gaat in gesprek met ouders die in de schuldsanering zitten en een bewindvoerder hebben, om te kijken of ook zij dit bedrag kunnen ontvangen. Dat kan ze echter niet garanderen. Het risico bestaat dat ouders nu 750 euro krijgen en straks, na onderzoek, blijkt dat bij hen de toeslag wel degelijk rechtmatig is ingetrokken. Dat risico neemt Van Huffelen, meldde ze aan de Tweede Kamer.

Medicijnen of schoolreisje

Eerder besloot de staatssecretaris dat ouders die in acute nood zitten beroep kunnen doen op een noodvoorziening van 500 euro om bijvoorbeeld medicijnen of een schoolreisje te betalen.

Van de 9000 ouders die nu zijn aangemeld, verwacht Van Huffelen dat eind dit jaar maximaal 600 ouders al volledig zijn gecompenseerd. De Tweede Kamer vindt dit te weinig. De ouders was namelijk eerder beloofd dat ze dit jaar nog de volledige compensatie zouden krijgen. Dat lukt de Belastingdienst echter niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.