Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Tijdelijke contracten onzeker in kinderopvang

Tijdelijke contracten onzeker in kinderopvang

Vakbond Abvakabo FNV hoort steeds vaker dat tijdelijke contracten in de kinderopvang niet worden verlengd. Het probleem speelt zich vooral af in de grote steden waar opvanglocaties in achterstandswijken de deuren sluiten vanwege vraaguitval.

Vaste contracten
Om hoeveel tijdelijke contracten het gaat, kan de Abvakabo niet zeggen. Wel dat er nog geen meldingen bij de bond zijn binnengkomen van medewerkers met vaste contracten die op straat komen te staan. Zo ver is het nog niet. Zowel bonden als werkgevers zijn bang dat de vraaguitval in de kinderopvang dit jaar alleen nog maar zal toenemen.

Vraaguitval
In de Telegraaf noemt Lex Staal, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang, een actuele vraaguitval van 7 tot 12 procent. De vraaguitval zou zich in eerste instantie manifesteren in buurten met veel werkloosheid. Ouders die een reïntegratietraject voor de arbeidsmarkt volgen, ontvangen sinds begin 2012 al geen kinderopvangtoeslang meer. Alle ouders die gebruik maken van kinderopvang ontvingen onlangs een brief van de Belastingdienst met daarin alle wijzigingen in de kinderopvangtoeslag op een rij. Voor veel van hen betekent dit dat ze er op achteruit gaan in 2012 en verder.

Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Ook in het oosten van het land kampen instellingen met terugloop van kinderaantal en worden tijdelijke contracten niet verlengd. Vaak zuur voor mensen die net voor een vast contract staan: dat krijgen ze niet. De mensen met een tijdelijk contract dat nog verlengd mag worden, krijgen dan voorrang. Bedrijfstechnisch natuurlijk logisch.
    Met de 70% regeling van de regering, zullen ouders ws ook besluiten een dag iets anders te regelen. Dit zaagt de poten onder de kinderopvangstoelen weg.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.