Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tienduizenden verkeerde brieven kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag

Tienduizenden Nederlanders hebben vlak voor de jaarwisseling een verkeerde brief van de Belastingdienst ontvangen over de kinderopvangtoeslag. Het gaat om wijzigingen voor ouders die een rëintegratietraject, inburgeringscursus of studie volgen. Zij ontvangen de kinderopvangtoeslag vanaf dit jaar niet meer gedeeltelijk van de gemeente of het UWV, maar in één keer van de Belastingdienst.

‘Bij het indienen van de aanvragen is waarschijnlijk iets misgegaan, maar ouders treft geen blaam’, zegt woordvoerder Lilian Jansen van de Belastingdienst. Door een systeemfout zijn de verkeerde mensen aan de doelgroep gekoppeld. De meeste ontvangers hebben juist een betaalde baan en de wijziging is dan ook niet op hen van toepassing.

Belastingtelefoon
Mochten er ouders aankloppen bij de kinderopvang, dan kunt u hen het beste verwijzen naar de belastingtelefoon. De Belastingdienst raadt de ontvangers van de brief aan om wel contact op te nemen om de gegevens recht te zetten. Doen zij dit niet, dan bestaat de kans dat er volgend jaar weer een foute brief op de mat ligt. Jansen: ‘Voor de Belastingdienst is het niet mogelijk om de wijzigingen zelf terug te draaien door het systeem te resetten.’

In de fout
Het is niet de eerste keer dat de Belastingdienst foutieve brieven verstuurt. Vooral in 2007 en 2008 kampte de fiscus geregeld met grote computerproblemen, waardoor soms wel honderdduizenden Nederlanders foutieve informatie ontvingen.

Bron: de Volkskrant
ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.