Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuis bij muis krijgt Leespluim juli 2019

Het kinderboek Thuis bij muis krijgt de Sardes-Leespluim van de maand juli 2019. 'Een gezellig boek, met zoekopdrachten en rijmpjes die uitnodigen tot interactie', zegt het juryrapport. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud.
Illustratie uit Thuis bij muis door Pauline Baartmans.

‘Kleine muis en beer fietsen, bakken koekjes, maken rommel, spelen buiten in de regen en doen nog veel meer leuke dingen samen. De kleine verhalen staan in een prettig rijmende tekst die woorden geeft aan wat er op de tekeningen te zien is.’ Dat schrijft de jury in het rapport over kinderboek Thuis bij muis, geschreven door Pauline Baartmans. ‘Op een speelse manier komen begrippen als onder, in, omhoog, langs, op het randje voorbij en is goed te zien wat vegen, vliegen, waaien betekent. Woorden als laarsjes, blokken, blik met koek, beker, blaadje, toverhoed zijn na het voorlezen voor de kleinsten gesneden koek.

Rijmpje

Een rijmpje uit het boek:

Beer, pas op, daar kom ik aan!
Kijk hoe hard ik al kan gaan.
Fietsen langs de kar met ijsjes,
langs het tuintje met radijsjes,
langs de plantjes en de bloemen,
hoor je alle bijen zoemen?

Interactie

‘Thuis bij muis is een gezellig boek, vol verhalen en tekeningen. De eenvoudige, lieve lijntekeningen in zachte kleuren zijn prettig om naar te kijken. Zoekopdrachten die in de rijmpjes opgenomen zijn, nodigen uit tot interactie en geven het boek nog iets extra’s. Voor jonge peuters kan dit boekje betekenis geven aan de wereld dichtbij, met grapjes waar je samen om kunt lachen.’

Bij het boek zijn nu activiteiten beschikbaar, waaronder een recept voor koekjes! Klik hier voor alle activiteiten >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.