Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Media Ukkie Dagen: ‘Van speen tot game’

Susan Schaeffer
De Media Ukkie Dagen gaan vrijdag 29 maart van start. De week heeft als thema ‘Van speen tot game’. Kinderdagverblijven kunnen meedoen door een activiteit te organiseren, bijvoorbeeld door ouders te adviseren over mediaopvoeding.
Adobe Stock

Jonge kinderen weten hun weg snel te vinden achter een Ipad of mobiele telefoon. Maar dit betekent niet dat zij mediawijs of mediavaardig zijn. Wat zijn goede apps en filmpjes voor peuters, hoe lang mag een kind achter een beeldscherm zitten, hoe kun je je kind mediawijs maken? Veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun dreumesen.

Als kinderopvangorganisatie kun je meedoen aan de Media Ukkie Dagen door een activiteit te organiseren. Adviseer bijvoorbeeld ouders en opvoeders over mediaopvoeding aan de hand van de MediaDiamant of organiseer een informatief café waarin je de leukste en leerzaamste apps voor de allerkleinsten laat zien met behulp van Mediasmarties en Cinekid AppLab.

Bekijk voor tips en ideeën de media toolkit van Mediawijzer.net.

Lees ook: Peuters die heel veel achter tablets, televisieschermen en computers zitten, kunnen een vertraging oplopen in hun ontwikkeling. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.