Taxi’s, bakfietsen, bolderkarren: bso’s zoeken naar alternatief vervoer

Door het Stintverbod moeten alle kinderopvangorganisaties in allerijl aan de slag met het regelen van alternatief vervoer van de bso naar school (en weer terug). Tijd voor een uitgebreid plan is er niet. Het verbod op de Stint is per direct ingegaan. Tienduizenden kinderen zitten per vandaag in een taxibus en pedagogisch medewerkers begeleiden fietsende groepjes op straat. ‘Ik blijf er in geloven dat de Stint uiteindelijk een veiliger vervoersmiddel is.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ANP

Het leek zo’n goed alternatief, juist vanwege de verkeersveiligheid. Een groepje kinderen in de Stint-bakfiets ’s ochtend van de bso naar school en ’s middags van school weer naar de bso. Aan het hoofd de pedagogisch medewerker die de boel goed in de gaten kon houden. Daarnaast werd de Stint ingezet (ook in de dagopvang) bij uitstapjes. Het vervoersmiddel was ongekend populair in de kinderopvang.

Verbod op de Stint

Het ongeluk in Oss waar een Stint door nog onbekende oorzaak in botsing kwam met een trein, en waarbij vier kinderen om het leven kwamen, betekent misschien wel het definitieve einde

2
1739

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

 1. Misschien inderdaad een goed idee, om in een school ook de bso te plaatsen
  Dan kun vanuit de BSO te voet naar de scholen gaan
  Als de afstand tussen de BSO en de school in de wijk plaatsvindt, Met minimaal 2 a 3 leidsters meelopen naar de school.
  Bakfietsen met minder kinderen er in, dat het niet te zwaar om te trappen.
  Indien nodig als de afstand te groot is, met taxibusje, een regeling kunnen treffen
  wat de gemeente doet, wat de taxibusje te bieden heeft,
  Ook ouderen gaan met plustaxi, Eventueel voor de zelfde prijs. Of je vraagt hiervoor een euro per kind voor het vervoer van de ouders. Kleine bijdrage.
  Er zijn genoeg kinderen die naar school moeten worden gebracht.

 2. Lees alle reacties
 3. Wanneer gaan we gewoon de scholen van 7 tot.19 open stellen? De kinderopvang kan dan ingehuurd worden onder opvang vanuit school te regelen. Er zijn handarbeidlokalen, aula’s kantines, ouderkamers, peuterspeelzalen, speelhallen etc etc die gewoon leeg zijn na schooltijd. En niet te vergeten vaak mooie schoolpleinen en de eigen woonwijk!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.