Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Taal- en interactiesubsidie ook voor peuterspeelzalen

4 januari start de tweede aanvraagperiode voor de taal- en interactietrainingen. De aanvraagperiode loopt tot 30 april. Nieuw is dat ook medewerkers van peuterspeelzalen de subsidie kunnen aanvragen.
Subsidie interactie peuterspeelzalen.jpg
Medewerkers van peuterspeelzalen mogen nu ook een beroep doen op de subsidie. Dat geldt ook voor VVE-getrainde medewerkers. - Foto: iStock

Dit maakt Stichting BKK bekend op haar website. De subsidieregeling deel 2 wijkt een klein beetje af van deel 1. Medewerkers van peuterspeelzalen mogen nu ook een beroep doen op de subsidie. Dat geldt ook voor VVE-getrainde medewerkers. Zij waren eerder nog van de subsidieregeling uitgesloten.

Twee trainingen

Er is in totaal 15 miljoen euro beschikbaar om de taal- en interactievaardigheden van pedagogisch medewerkers te verbeteren. Twee trainingen, van Sardes (TINK) en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) (Oog in Interactie) komen ook nu voor de subsidie in aanmerking.

Resultaten training

Er is budget voor pm’ers om de training te volgen en voor leidinggevenden en medewerkers van gastouderbureaus om een train-de-trainer-opleiding te volgen. Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) monitort hoe de trainingen zijn aangeboden en wat de ervaringen zijn van de cursisten tot nu toe. Medio 2016 wordt de Tweede Kamer over deze resultaten geïnformeerd.

Aanvragen subsidie

Het aanvragen van de subsidie kan via het Agentschap SZW. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door de houder van een kindercentrum, peuterspeelzaal of gastouderbureau. Bij de aanvraag moet worden aangegeven op welke wijze het personeel is geïnformeerd over de subsidieaanvraag en hoe beroepskrachten en gastouders de opgedane kennis gaan borgen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.