Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor scholing langer beschikbaar

Marianne Velsink
De subsidie voor scholing in de kinderopvang leek op zijn eind, maar krijgt toch een vervolg. Werkgevers kunnen tot 1 februari 2016 een aanvraag indienen voor subsidie op scholing voor werknemers. In totaal wordt er 50 procent van de scholingskosten door de subsidie vergoed.
Voor de kinderopvangbranche komen ruim honderd opleidingen in aanmerking voor subsidie.
Voor de kinderopvangbranche komen ruim honderd opleidingen in aanmerking voor subsidie. - Foto: ANP

Het is de sociale partners, in afstemming met het ministerie van Sociale Zaken, gelukt om de regeling te verlengen tot en met 1 juli 2016. Dit meldt FCB op haar website. De lijst met opleidingen die in aanmerking komen voor subsidie, staan in de scholingsgids van FCB. Voor de kinderopvangbranche komen ruim honderd opleidingen in aanmerking voor de subsidie. Dit zijn opleidingen over communiceren, profileren, ondernemerschap, samenwerken, vakmanschap en leidinggeven. De opleidingen zijn gericht op de ontwikkeling van de ‘uitvoerende professional’.

Sectorplan kinderopvang

De subsidie van FCB heeft alles te maken met het sectorplan Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang. De vorige subsidie kon tot 1 juni 2015 worden aangevraagd. In de kinderopvangbranche maakten tot nu toe 2500 medewerkers van de regeling gebruik. Alle beschikbare subsidie van de eerste tranche is daarmee gebruikt. De nieuwe subsidie vergoedt maximaal 50 procent van de scholingskosten.

Voorwaarden

De subsidie-aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet een aanvraag uiterlijk twee weken voor de start van een traject ingediend worden. Per aanvrager is er maximaal 100.000 euro en per deelnemer is maximaal 600 euro beschikbaar. Deelnemers moeten vallen onder de CAO Kinderopvang en er mag geen sprake zijn van andere subsidies voor hetzelfde opleidingstraject.

Bekijk hier alle voorwaarden >>

Er wordt 17 miljoen euro uitgetrokken voor (om)scholing en begeleiding naar ander werk van medewerkers in de branches kinderopvang, jeugdzorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Lees meer over het sectorplan kinderopvang >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.