Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie beschikbaar voor taaltrainingen

Naast de taal- en interactietrainingen voor de kinderopvang is er nog een subsidieregeling beschikbaar voor een betere taalvaardigheid: Tel Mee Met Taal. Deze regeling richt zich op meerdere branches, ook de kinderopvang.
1Taalsubsidie.jpg
Werknemers maken door een betere taalbeheersing minder fouten en ervaren daardoor minder stress en zijn minder vaak ziek. - Foto: iStock

Tel Mee Met Taal wordt gesubsidieerd met geld van de ministeries van Onderwijs, Sociale Zaken en Volksgezondheid. De subsidie kan vanaf 1 januari tot 1 juli 2017 worden aangevraagd.

Minder verzuim

Het idee achter de regeling is dat een betere taalvaardigheid werknemers goed doet. Ze maken minder fouten op hun werk en ervaren daardoor minder stress en zijn minder vaak ziek. De communicatie van werknemers wordt beter en zij zijn meer betrokken bij de organisatie. Ook maakt de investering doorgroeimogelijkheden voor zowel werknemers als de organisatie mogelijk.

Taalbeheersing op de werkvloer

Werkgevers, ook in de kinderopvang, worden uitgenodigd om een plan in te dienen om kans te maken op de taalsubisidie. Per aanvraag is er maximaal 50.000 euro beschikbaar. Met de subsidies kan tot 67 procent van de kosten van het taaltraject vergoed worden. Er is alleen subsidie beschikbaar voor werknemers die iets hebben aan taalbeheersing op de werkvloer. Het gaat dan om lezen, luisteren, spreken en schrijven. Maar het is ook mogelijk om daarna als aanvulling te kiezen voor bijscholing op het gebied van rekenvaardigheid en het toepassen van taal in een digitale omgeving. Werkgevers die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen dit in hun subsidieaanvraag aangeven.

Aanvragen

Eerst is de aanvraagperiode geopend van 1 januari 2017 tot 1 juli 2017. Een jaar later zal er in 2018 ook subsidie beschikbaar worden gesteld. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als de subsidie op is, dan heeft het geen zin om een aanvraag in te dienen.

Deze taalsubsidie staat los van de al lopende subsidie voor taal- en interactietrainingen voor de kinderopvang. Het effect van deze taalsubsidie wordt nu in kaart gebracht met een onderzoek. Dit kondigde minister Asscher eerder dit jaar aan. Lees meer

Lees meer op telmeemettaal.nl/subsidieaanvraag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.