Strengere kwalificatie-eisen, meer ruimte voor instromers

Het FCB krijgt nog regelmatig vragen van kinderopvangprofessionals over de aangepaste diplomalijst. Niet iedereen begrijpt de motivatie om opleidingen te schrappen of juist te laten staan. ‘We hebben toch steeds meer behoefte aan breed opgeleide beroepskrachten?’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Vanaf 1 september moeten nieuwe beroepskrachten voldoen aan de kwalificatie-eisen van de vernieuwde diplomalijst. De lijst met goedgekeurde diploma’s is voor de dagopvang flink ingekort en voor de bso juist uitgebreid. De reden voor het schrappen van opleidingen: kinderopvang is een vak en de lijst was toe aan een update. Sommige opleidingen bestonden al niet meer of de inhoud was verouderd ten opzichte van de ontwikkelingen van het vak.

Pedagogisch medewerkers in ontwikkeling

In het novembernummer van tijdschrift Kinderopvang komen kritische werknemers én cao-partij Brancheorganisatie Kinderopvang aan het woord. Martyn van der Meer, beleidsadviseur bij de Brancheorganisatie Kinderopvang legt uit

0
1447

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.