Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stint keert niet terug in Oss

De Stint mag binnenkort in Nederland de weg weer op, maar in Oss zal het voertuig niet meer in het straatbeeld verschijnen. Het trauma is te groot.
Foto: ANP

Organisatie AVEM heeft in Oss de meeste kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en locaties voor buitenschoolse opvang. De directeur heeft deze week in een brief aangekondigd niet meer met Stints te gaan rijden, meldt Omroep Brabant. De omroep deed een rondgang bij diverse kinderdagverblijven, die allemaal bevestigen inderdaad geen Stints meer te willen gebruiken. ‘We realiseren ons dat de Stint veel voordelen had. De kinderen vonden een ritje in de Stint vaak al een uitje op zich. Maar voor ons past de Stint niet meer in het beeld van het plaatselijke verkeer’, staat in de brief van AVEM te lezen.

Opgelucht

Kinderdagverblijf Okido, waar de slachtoffers van het ongeluk op zaten, is blij dat in het dorp geen Stints meer zullen rijden. Het kinderdagverblijf kondigde eerder al aan zelf nooit meer met een Stint de weg op te gaan door het trauma, maar is opgelucht dat andere kinderdagverblijven in Oss dit ook niet doen. Bij het ongeluk met de Stint kwamen vorig jaar vier kinderen van Okido om het leven, een vijfde kind en een pedagogisch medewerker raakten zwaar gewond.

Nieuwe regels

De Stint mag vermoedelijk na de zomervakantie, onder nieuwe regels, terugkeren in het verkeer. De nieuwe regels betreffen onder andere strengere technische eisen, toezicht en een rijvaardigheidstoets en leeftijdsgrens (18 jaar) voor bestuurders. Ook wil minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) harde afspraken met kinderopvanglocaties over veilige routes.
Bron: Omroep Brabant

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.