Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Prokino werkt samen met Montris kinderopvang

De landelijke kinderopvangorganisatie Stichting Prokino gaat, vooral op het gebied van de back office, samenwerken met Montris kinderopvang. Deze organisatie is actief in het Gooi, Almere en Amsterdam. De samenwerking is gestart op 1 maart.
Stichting Prokino en Montris kinderopvang gaan samenwerken in de back-office
Stichting Prokino en Montris kinderopvang gaan samenwerken in de back-office - Foto: ANP

Voor medewerkers, ouders en kinderen verandert er niet veel. De locaties blijven in stand, net als de manier van werken. De twee organisaties zien grote voordelen in de samenwerking. Er is synergie tussen visie en strategie en beide organisaties zoeken een aansluiting bij ontwikkelingen in wetenschap en samenleving. Een ander voordeel is dat het werkgebied van Montris een verbinding vormt tussen de geografische werkgebieden van Prokino.

Meervoudige intelligentie

Montris kinderopvang is een kleinere kinderopvangorganisatie die de afgelopen jaren tegen alle trends in wist te groeien. Montris werkt op basis van het pedagogische concept ‘meervoudige intelligentie’. Hierbij worden de eigenheid en unieke talenten van kinderen gekoesterd en gestimuleerd.

Jeugdzorg

Stichting Prokino is een organisatie van heel andere orde. Behalve kinderopvang biedt de organisatie jeugdzorg, peuterspeelzaalwerk en gezins- en individuele begeleiding. Door dit brede werkgebied kan de organisatie goed inspelen op landelijke ontwikkelingen in de transitie en een verbinding leggen tussen organisaties in de kinderopvang en de jeugdzorg.

Kinderopvangorganisaties zoeken elkaar steeds vaker op om kosten te besparen en kennis te delen. Dat leidde al tot bijzondere samenwerkingsverbanden, zoals een mogelijke fusie tussen 2Samen en Dak kinderopvang in Den Haag en SKAR en Korein Kinderplein. Maar ook Kinderopvang Humanitas en Stichting Kinderopvang Enschede bundelen hun krachten. Lees hier meer over deze samenwerking >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.