Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stenen schilderen voor ‘een lach bij kinderen’

Eén grote glimlach over Nederland. Dat is het doel van Stichting Maak een Lach. De stichting roept kinderen op om stenen te zoeken, te beschilderen, en te geven aan kinderen die gepest worden, ziek, verdrietig of eenzaam zijn.
stenen-schilderen-kinderen.jpg
‘De symbolische waarde van stenen is zo sterk.' - Foto: Stichting Maak een Lach

Theo Terdu van Stichting Maak een Lach: ‘Omdat ik zelf een ernstige vorm van reuma heb, weet ik uit ervaring hoe geweldig het is als er soms aan je gedacht wordt. Je krijgt daar positieve energie van en het is juist die positiviteit die je staande houdt.’ Die kracht heeft zijn leven veranderd, en hij hoopt met deze actie ook anderen te helpen. ‘De symbolische waarde van stenen is zo sterk, ze stralen zoveel kracht uit en de vrolijke kleuren toveren direct een glimlach op het gezicht van degene die ze krijgt.’

Nieuwe schooljaar

Alle basisschoolkinderen van Nederland gaan aan het begin van het nieuwe schooljaar helpen om dit land wat blijer te maken met ‘een steen voor een lach’. Dit doen ze door zelf mooie stenen te zoeken tijdens de zomervakantie en vervolgens in de eerste weken van het nieuwe schooljaar op school te beschilderden en voorzien van een mooie en positieve boodschap. Deze actie kan ook prima worden gedaan door jongere kinderen, zoals in de kinderopvang.

Stenen uitdelen

In de week van 10 september gaan de kinderen deze stenen massaal uitdelen aan iedereen die positieve energie kan gebruiken: kinderen die gepest worden, ziek, verdrietig of eenzaam zijn, of die het moeilijk hebben. De symbolische waarde van de stenen is zo sterk, ze stralen zoveel kracht uit en de vrolijke kleuren toveren direct een glimlach op het gezicht van degene die hem krijgt.

Spreekt dit initiatief jou aan en lijkt het je leuk om met jullie opvanglocatie mee te doen? Meer informatie is op te vragen via e-mail. Zie ook dit bericht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.