Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stem op het beste babyboekje van 2020

Krijgt jouw favoriete babyboekje dit jaar de titel BoekStart Babyboekje? Vanaf nu kun je jouw stem weer uitbrengen in deze terugkerende verkiezing. Vijf babyboekjes zijn genomineerd, zo maakte juryvoorzitter en kinderpsycholoog Tischa Neve bekend.
taalontwikkeling baby door kinderliedjes
Fotolia

Deze boekenprijs voor kinderen tot anderhalf jaar oud werd in 2013 voor het eerst uitgereikt. Toen won het boekje ‘Nijntje en de wilde dieren’. Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje wil BoekStart ouders en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang helpen bij het kiezen van goede babyboekjes. Ook wil BoekStart met de verkiezing uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen.

Gekozen boekjes

De jury koos uit alle babyboekjes die de afgelopen twee jaar zijn verschenen deze titels:

Mijn tuin van Marion Billet (Uitgeverij Clavis)
Wee Gallery – Wie speelt er in het water? van Surya Sajnani (Uitgeverij Ploegsma)
Baby ziet… Bloemen! van Hervé Tullet (Uitgeverij Oogappel)
BORA – Knuffelboekje In het water van Deborah van de Leijgraaf (Uitgeverij Ploegsma)
Kiekeboe zon van Ingela P Arrhenius (Uitgeverij Gottmer)

Lezen stimuleren

Naast Tischa Neve bestaat de jury van de BoekStart Babyboekje-verkiezing uit Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Rubén Rodriguez da Silva (boekverkoper en kinderboekenspecialist bij Boekhandel Los uit Bussum), Rian Koopman (leesconsulent Bibliotheek Kennemerwaard) en Karin Bloemen (cabaretière, zangeres en ambassadeur van Lees voort!). BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Je kunt hier stemmen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.