Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stem nu op het BoekStart Babyboekje van het Jaar 2022

Frida Noordzij
Met voorlezen kunnen we niet vroeg genoeg beginnen! Gelukkig zijn er heel veel mooie babyboekjes. Vijf daarvan zijn genomineerd voor de verkiezing BoekStart Babyboekje van het Jaar, die plaatsvindt op woensdag 9 november. Welk babyboek is jouw favoriet? Breng nu je stem uit.
stem-nu-op-het-boekstart-babyboekje-van-het-jaar-2022
De jury van de verkiezing BoekStart Babyboekje van het Jaar 2022.

De jury, met actrice, zangeres en presentatrice Marlijn Weerdenburg als voorzitter, koos vijf titels uit van alle boekjes die de afgelopen twee jaar zijn verschenen. Wilde dieren spelen opvallend vaak een hoofdrol.

Vijf titels

Marlijn Weerdenburg maakte voor elke titel een persoonlijke video (zie onder de titels). Dit zijn de genomineerde babyboekjes:

  • Baby .. kleuren en vormen!, Hervé Tullet (Oogappel/Standaard Uitgeverij)
  • BORA Jungle, Deborah van de Leijgraaf (Uitgeverij Ploegsma)
  • Hey Baby, kijk! – een knuffelboek, Laura van Bouchout & Eva Mouton (Davidsfonds Infodok/Standaard Uitgeverij)
    • Bekijk de video:

Wil je kans maken om een van deze boekjes te winnen? Wij mogen van elk exemplaar een weggeven! Stuur een mail naar kinderopvang@bsl.nl

Stemmen

BoekStart Babyboekje van het Jaar is een publieksprijs: het publiek beslist welke van de vijf boeken op de shortlist de winnaar wordt. De jury roept pedagogisch medewerkers, ouders en grootouders in Nederland en Vlaanderen op om op hun favoriete babyboek te stemmen. Het boekje met de meeste publieksstemmen uit beide landen wordt op 9 november uitgeroepen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2022.

Stemmen kan via www.babyboekjevanhetjaar.nl >>

Jury

Naast juryvoorzitter Marlijn Weerdenburg bestaat de jury uit Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Inge Umans (recensent en leesbevorderaar), Rubén Rodriguez (boekverkoper en kinderboekenspecialist) en Angelo Harbeek (bibliothecaris).

Over BoekStart Babyboekje

Deze boekenprijs voor de allerjongste kinderen (0-1,5 jaar) werd in 2013 voor het eerst uitgereikt. Doel van de verkiezing is om uitgevers te stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil de prijs (groot)ouders en medewerkers in de kinderopvang inspireren en helpen bij het kiezen van goede babyboekjes. De verkiezing BoekStart Babyboekje van het Jaar 2022 is een campagne van Stichting Lezen en Iedereen Leest Vlaanderen, in samenwerking met Ouders van Nu.

Over BoekStart

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma wordt in Nederland vanuit Stichting Lezen en de Bibliotheek georganiseerd; alle bibliotheken in Nederland doen mee.

Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief bij BoekStart betrokken.

Boekstart Vlaanderen

In Vlaanderen wordt het programma, met de naam Boekstart, georganiseerd door Iedereen Leest. Boekstart wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekstart-boodschap zo breed mogelijk te verspreiden via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek.

Het is de GI-GA-GROEN-Kinderboekenweek! In en om speelnatuur van OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, trapt de Kinderboekenweek af. De oproep aan alle kinderen: dompel je onder in de natuur en lees boeken hierover! Om vervolgens lekker naar buiten te gaan en de avonturen in het echt te beleven. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.