Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stelende penningmeester van kinderopvang krijgt taakstraf en voorwaardelijke celstraf

In december vorig jaar stond een voormalig penningmeester van een overblijfstichting in Noord-Brabant voor de rechtbank voor het mogelijk stelen van 130.000 euro van de stichting. De 51-jarige vrouw heeft nu een taakstraf en voorwaardelijke celstraf gekregen.
geld kluis
Beeld: AdobeStock

Voor het stelen van ruim 130.000 euro heeft de voormalige penningmeester een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd gekregen. Ook moet ze het verduisterde geld terugbetalen. Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) lag, kreeg de vrouw een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een taakstraf van 240 uur, maar de rechter legde uiteindelijk een iets zwaardere straf van zes maanden op.

Vakanties en lingerie

De misstanden kwamen eind 2019 aan het licht toen OBS Den Bongerd, de basisschool waar de zogeheten stichting De Blij-vertjes tussenschoolse opvang verzorgde, vroeg om haar administratieve en financiële situatie in kaart te brengen en met de school te bespreken. De verdachte gaf toe dat ze geld van de stichting had gebruikt voor privédoeleinden. Ze gebruikte het geld van de kinderopvang voor onder meer vakanties, internetabonnementen, boetes, vliegtickets en lingerie. De stichting eiste ruim 131.000 euro van de vrouw, hoewel het vermoeden is dat de verdachte meer dan 200.000 euro verduisterde. Volgens de vrouw zelf gaat het om 37.000 euro.

Het is schokkend nieuws: een invaller, werkzaam voor de kinderopvang, liet tijdens het overblijven op een basisschool in Amsterdam horrorfilms zien aan kinderen tussen de zeven en negen jaar. Volgens BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma is het hoognodig tijd voor een professionalisering van de tussenschoolse opvang. Lees meer >>

Bronnen: Brabants Dagblad, Nationale Onderwijsgids

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.