Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer leerlingen op speciale scholen

Steeds meer leerlingen op speciale scholen

Het aantal leerlingen dat op speciale scholen zit, groeit gestaag. In het schooljaar 2003-2004 zaten er 54.000 leerlingen op speciale scholen, in 2010-2011 waren dat er bijna 69.000. De groei is vooral sterk in het voortgezet onderwijs. Het gaat dan vooral om leerlingen met ernstige ontwikkelingsstoornissen.

Verdubbeling
Het aantal leerlingen met dit soort stoornissen dat naar speciale scholen gaat, verdubbelde bijna: van ruim 10.000 in 2003-2004 naar ruim 19.000 in 2010-2011. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag naar buiten bracht.

Sterke groei
Volgens het CBS is de sterke groei onder meer te wijten aan de betere diagnostische kennis van gedragsproblemen. Het is dus niet per se zo dat steeds meer kinderen gedragsproblemen krijgen, maar het wordt steeds beter mogelijk die problemen vast te stellen en onder te brengen bij een bepaalde stoornis.

Jongens
Het aandeel jongens in het onderwijs aan leerlingen met ernstige ontwikkelingsstoornissen is overigens veel groter dan het aandeel meisjes: 81 procent (jongens) tegenover 19 procent (meisjes).

Bron: ANP
Photo: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.