Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Stagiaire kinderopvang deelt ongepaste beelden van kinderen op TikTok

Een 19-jarige stagiaire van een kinderopvanglocatie van Kindergarden in Amsterdam heeft het ‘welzijn en de veiligheid van kinderen aangetast’ door een video te maken waarin zij ‘onacceptabel gedrag’ vertoont naar de kinderen. Ze deelde de beelden op Snapchat en TikTok.
Stagiaire-kinderopvang-deelt-ongepaste-beelden-van-kinderen-op-TikTok
Natalia / stock.adobe.com

De politie, de GGD en de Onderwijsinspectie zijn op de hoogte van de zaak, meldt het AD.

Kindergarden deed melding bij de politie van het voorval, waarop een zedenspecialist heeft gekeken naar de video. De politie zegt dat er geen strafbare feiten te zien zijn op het filmpje. RTL Nieuws meldt dat op de video onder meer te zien is dat de stagiaire een kindje omgooit met een bal. Ook laat de stagiaire een foto zien van twee zoenende mannen en vraagt aan een kindje wat er gebeurt.

Vierogenprincipe

Ondanks het vierogenprincipe ziet de stagiaire kans om kindje te filmen dat op het toilet zit en een kindje dat wordt verschoond. ‘De stagiaire geeft aan nooit alleen te zijn geweest, er was altijd een begeleider bij aanwezig. Die begeleider was alleen niet op de hoogte van de filmpjes, dat geeft de stagiaire ook toe’, zegt Kindergarden-directeur Nicole Krabbenborg tegen RTL Nieuws. De kinderopvang bereidt een aangifte voor.

Ouders

Alle ouders van de opvanglocatie zijn gisteren geïnformeerd door middel van een brief. De ouders van wie de kinderen op beeld te zien zijn, zijn persoonlijk gebeld. Krabbenborg: ‘Het is absoluut onacceptabel. Dit is vooral dramatisch voor de ouders, en daarom zoeken wij tot in detail uit wat er is gebeurd, we doen er alles aan om tot deze informatie te komen.’

2 REACTIES

 1. Het nieuwe beleid inzake het personeelstekort van Kindergarden lijkt helaas , nu het nog in de spreekwoordelijke kinderschoenen staat, al te mislukken….nu de begeleiding te wensen overlaat…

  ‘Wat ook meespeelt: Kindergarden leidt heel veel mensen op. Via de Kindergarden Academie en de BBL-opleidingen zorgen we ervoor dat mensen van buiten omgeschoold worden tot pedagogisch medewerker. Al die nieuwe medewerkers moet je begeleiden. De vraag is opnieuw: wie doen dat? Het antwoord is: onze eigen, loyale medewerkers. We vragen op dit moment echt veel meer van ze dan vroeger toen op elke groep twee à drie vaste medewerkers stonden.’

  Bron: kindergarden.

  • Hi Deborah,

   Wij zijn als Kindergarden enorm geschrokken van de situatie. We onderzoeken hoe dit, ondanks ons nageleefde vierogenprincipe, toch heeft kunnen gebeuren. Dit is namelijk volledig in strijd met ons beleid.

   De kindjes zijn onze hoogste prioriteit, hun welzijn en veiligheid staan altijd bovenaan. Wij nemen de begeleiding van onze werknemers en stagiairs dan ook uiterst serieus. Zoals gezegd, doen we er momenteel alles aan om te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

   Groet,
   Kindergarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.