Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sportvelden met rubberkorrels veilig

Frida Noordzij
Is sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels nou veilig of niet? Een uitzending van Zembla afgelopen week zorgde voor verwarring. Maar er is (nog) niets te vrezen, dat zegt GGD GHOR, de koepelorganisatie van ggd's.
korrels.jpg
Volgens GGD GHOR is het sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels wél veilig. - Foto: ANP

Uit de uitzending van Zembla bleek dat de stoffen in rubberkorrels mogelijk toch invloed hebben op de gezondheid. Zo werd er een onderzoek gedaan naar de effecten op zebravisjes en zebravisembryos’s die in water zwommen waarin de korrels hadden gelegen. De visjes vertoonden gedragsverandering en de embryo’s gingen dood.

Maatschappelijke onrust

Volgens GGD GHOR is het onderzoek nog niet ver genoeg gevorderd om te stellen dat de korrels onveilig zijn voor de gezondheid. De dienst vindt het jammer dat er nu toch weer maatschappelijke onrust ontstaat, terwijl dat niet nodig is.

Bron: ANP

Vorig jaar oktober namen kinderopvangorganisaties maatregelen nadat spelen op kunstgras een risico voor de gezondheid werd genoemd. Lees hier het artikel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.