Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spelen in de modder op landelijke Modderdag

‘Wie kan het verst door de modder glijden, de lekkerste moddertaart bakken of zichzelf het mooist versieren met modder? Op Modderdag roepen we alle kinderen in Nederland op om lekker in de modder te spelen. Vies worden mag, dus de verzorgers zijn gewaarschuwd’, meldt initiatiefnemer IVN over de Modderdag op 29 juni.
1modderdag-Jessica Vink.jpg
'Op ModderDag roepen we alle kinderen in Nederland op om lekker in de modder te spelen.' - Foto: Jessica Vink

In totaal organiseren circa 3.000 kinderopvanglocaties en basisscholen door heel Nederland op donderdag 29 juni activiteiten in en rond modder. Naar schatting doen ruim 120.000 kinderen mee.  

Modderdag-event

Op het stadsblokken terrein in Arnhem houdt IVN in samenwerking met Partou kinderopvang op 29 juni van 13.00 tot 18.00 uur een openbaar Modderdag-event voor zo’n vijfhonderd kinderen. Claire Raemakers, van Partou: ‘Wij doen graag mee met ModderDag omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen in aanraking komen met de natuur. Die zit namelijk vol verrassingen.’

Prinses Laurentien

Prinses Laurentien gaat namens WaterSpaarders de samenwerking aan met IVN en loopt over het Blote Voetenpad. WaterSpaarders is een initiatief dat voortkomt uit de raad van Kinderen, een programma van Missing Chapter Foundation. Prinses Laurentien heeft de stichting opgericht om kinderen te betrekken bij beslissingen die hun toekomst aangaan.

Programma:

13.00-18.00 uur:  Diverse Modderactiviteiten, zoals: Mudrun, ModderSlide, ModderKeuken en Blote Voetenpad
16.15 uur: na ontvangst door wethouder Gerrie Elfrink beloopt prinses Laurentien (MCF) samen met Jelle de Jong (IVN) het Blote Voetenpad

Oproep: Wij zijn benieuwd naar jullie modderdagactiviteiten! Wanneer kinderen met modder spelen kunnen er hilarische beelden ontstaan. Dat bewijzen de foto’s van Modderdag 2016. Mail jullie ‘modderige’ foto’s naar kinderopvang@bsl.nl, dan krijgen ze een plekje op de website!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.