Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Skon biedt voordelige opvang voor werklozen

Werkloze

Kinderopvangorganisatie skon begint met een ‘weer aan het werk service’ voor ouders die hun baan zijn kwijtgeraakt. De service duurt een half jaar, waarin de eerste drie maanden geprofiteerd kan worden van de kinderopvangtoeslag en de laatste drie maanden het uurtarief wordt vastgesteld op € 2,50.

Riné van Dingstee, algemeen directeur van skon kinderopvang: ‘Veel ouders zijn genoodzaakt hun kind van de opvang te halen op het moment dat één van beiden werkloos wordt. Op zich een begrijpelijke keuze, maar het is lastig solliciteren wanneer je thuis de zorg voor kinderen hebt. Voor kinderen is het ook niet makkelijk om uit hun normale ritme gehaald te worden.’

Uurtarieven
De werkloosheid in Nederland ligt momenteel op 6,6 procent van de bevolking, wat neerkomt op 519.000 personen. Ouders hebben tot drie maanden na het ontslag recht op kinderopvangtoeslag. Daarna vervalt het. Skon verlaagt in die eerste drie maanden de uurtarieven, zodat ze gelijk liggen met het bedrag waarover kinderopvangtoeslag wordt uitgekeerd. Ouders hebben dan helemaal geen extra kosten. Daarna betalen ze € 2,50 per uur in plaats van de huidige € 6,- á € 7,- per uur.

Opzegtermijn
De opzegtermijn voor werkloze ouders wordt ook aangepast. Normaal ligt die op twee maanden, skon verlaagt hem naar twee weken. Van Dingstee: ‘Het opzeggen van de kinderopvang wordt snel vergeten, waardoor de kosten blijven doorlopen, terwijl het inkomen daalt. Om ervoor te zorgen dat ze niet voor verrassingen komen te staan, komen we die ouders hierin tegemoet door de opzegtermijn aan te passen naar twee weken’.

ANP Photo, Lex van Lieshout

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als ouders geen eigen bijdrage betalen (uurtarief is gelijk aan het bedrag kinderopvangtoeslag) aan kinderopvang hebben ze geen recht op kinderopvangtoeslag. Mooier kan Toeslagen het niet maken.
    Niet de eerste organisatie die daar de plank volledig mis slaat.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.