Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKE wil alsnog 74 medewerkers ontslaan

Marianne Velsink
Stichting Kinderopvang Enschede wil opnieuw 74 medewerkers ontslaan vanwege de terugloop van het aantal kinderen. Bij de vorige ontslagronde (84 medewerkers) werd SKE teruggefloten door het UWV. De uitkeringsinstantie vond dat er onvoldoende noodzaak was voor het ontslag en weigerde de ontslagvergunning af te geven.
SKE wil alsnog 74 medewerkers ontslaan
Foto: ANP Photo

De uitspraak van het UWV leidde tot veel onduidelijkheid. De 84 medewerkers hadden het ontslag al te horen gekregen. De kinderopvangorganisatie moest opnieuw met het UWV om tafel om te bespreken voor welke banen wel een ontslagvergunning kon worden geregeld.

Ontslagvergunning

Volgens SKE zou er in de toekomst te weinig werk overblijven voor de ruim 550 medewerkers binnen SKE. Inmiddels zijn mensen zelf al vertrokken en contracten afgelopen waardoor de kinderopvangorganisatie nu voor tien medewerkers minder het ontslag heeft aangevraagd. Of het UWV nu wel ontslagvergunningen afgeeft, is nog niet bekend. De 74 medewerkers zijn opnieuw geïnformeerd over hun mogelijke ontslag.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.