Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKCN en SKV kinderopvang uit Vijfheerenlanden fuseren

SKCN (Stichting Kinderopvang Centraal Nederland) en SKV (Stichting Kinderopvang Vianen) fuseren deze maand om beter in te kunnen spelen op alle veranderingen in de kinderopvangbranche.
kinderopvang
Oksana Kuzmina / stock.adobe.com

Yvonne Schubad, de huidige directeur-bestuurder van SKCN, leidt de fusieorganisaties. Mieke van der Linden, interim-bestuurder SKV, rondt haar opdracht af op 1 mei 2022. De lokale opvanglocaties blijven bestaan met de vertrouwde gezichten voor de kinderen.

Beter inspelen op veranderingen

SKCN en SKV werken al intensief samen en verwachten door de fusie nog beter in te kunnen spelen op alle veranderingen in de kinderopvang, zoals de veranderende behoefte van ouders en de wensen van ouders en overheid ten aanzien van de ontwikkeling van kinderen. Door samen te gaan, verwachten de bestuurders dat er een maatschappelijke kinderopvangorganisatie ontstaat die door haar grotere omvang meer slagkracht en veerkracht krijgt en een sterkere positie in de gemeente Vijfheerenlanden en de regio.

Logo SKV-SKCN PNG

Bundeling expertises

Schubad: ‘SKCN en SKV hebben dezelfde visie op kinderopvang. We dragen actief bij aan de ontwikkeling van kinderen zodat ze een goede start maken in de samenleving. Door onze pedagogische expertises te bundelen, verbetert de kwaliteit van onze kinderopvang en professionaliseren we onze dienstverlening. Daarnaast zijn we voor gemeenten, zorginstellingen en scholen de aangewezen samenwerkingspartner.’

Juridische fusie 2023

De vorming van één stichting door de juridische fusie is in januari 2023. Dan wordt ook de nieuwe organisatienaam bekend gemaakt. Het SKCN-servicebureau in Leerdam verhuist in 2022 naar Vianen. Het huidige SKV-kantoor wordt uitgebreid en wordt een nieuw servicebureau. Omdat SKCN opvang biedt in Leerdam en omgeving, blijft er een nevenvestiging in Leerdam met het gastouderbureau en een aantal flexplekken.

Grootste kinderopvangorganisatie gemeente Vijfheerenlanden

SKCN en SKV zijn de grootste kinderopvangorganisaties in de gemeente Vijfheerenlanden. Samen hebben ze in deze gemeente acht kinderdagverblijven, vijftien peuterspeelgroepen en negentien bso’s. Daarnaast heeft SKCN een gastouderbureau en een bso en peuterspeelgroep in Asperen in de gemeente West-Betuwe.

In de van oudsher versnipperde markt van de kinderopvang komen met enige regelmaat fusies en overnames voor. Wat zijn achterliggende motieven voor deze vormen van schaalvergroting en hoe gaat het in zijn werk? Lees hier meer over fusies en overnames.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.