Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKBNM als eerste 10 jaar gecertificeerd

Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg (SKBNM) is de eerste kinderopvangorganisatie die tien jaar lang HKZ-gecertificeerd is. Dit werd gevierd met een groot feest in de sport-bso in Naarden.

Meer dan alleen regels
Directeur van het Keurmerkinstituut Willem van Weperen, reikte het certificaat uit op het feest. ‘We hebben het certificaat 10 jaar geleden voor de eerste keer aan de SKBNM uitgereikt. Zij waren toen de tweede organisatie van Nederland die het HKZ-certificaat in de wacht sleepte. De organisatie die als eerste was, is inmiddels al lang afgehaakt. Dus daarmee is de SKBNM nu de langst gecertificeerde organisatie in de kinderopvang.’ Directeur van de Stichting Ruth de Waal reageerde enthousiast: ‘Werk je volgens de richtlijnen van het kwaliteitsstelsel, dan weet je zeker dat het goed zit met de veiligheid en de pedagogische benadering van de kinderen. Maar natuurlijk werkt de certificering alleen kwaliteitsverhogend als de pedagogisch medewerkers werkelijk gemotiveerd zijn kinderen en ouders centraal te zetten. Anders is het een wassen neus. Er komt dus meer bij kijken dan alleen regels toepassen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.