Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sjoukje Andriessen – Dit gezin gaan we helpen!

De feestdagen zijn weer voorbij en dat is te merken bij MedischGastOuder!
We hebben net een heerlijk rustige week gehad waarin alle administratie en andere ‘daar kom ik nooit aan toe’ klusjes gedaan konden worden. Ik denk even terug aan de tijd dat we MedischGastOuder zijn begonnen.

“Warme opvang met een beetje extra zorg”. Ouders hebben alles goed geregeld voor hun kersverse kind, onder andere een plekje bij de kinderopvang. Het is natuurlijk altijd spannend en het blijft een wonder, de geboorte van een kind, en ieder weldenkend mens wil ervan uitgaan dat hun kind gezond ter wereld komt. Soms gebeurt er echter iets waardoor een kind toch extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld eetproblemen, sondevoeding of een ontwikkelingsachterstand vanwege een stofwisselingsziekte of een chromosoomafwijking, een gedragsprobleem, longproblemen vanwege vroeggeboorte.

Het moet voor deze ouders verschrikkelijk zijn om te ervaren dat hun kind ziek is. Het maakt de toekomst zo onzeker. Wat gaat er allemaal voor het kind en het gezin veranderen? Voor de meeste kinderen is het een normale zaak om naar school te gaan, naar de naschoolse of naar de kinderdagopvang. Maar er zijn ook veel kinderen waar dit helemaal niet zo vanzelfsprekend voor is. Gelukkig hebben we ondervonden dat er genoeg gastouders zijn die zelf (kinder) verpleegkundige of pedagogisch medewerker zijn en een kleinschalige kinderopvang kunnen creëren door deze kinderen met hun broertjes/ zusjes samen met hun eigen kinderen bij hun thuis op te vangen. Deze gastouders bieden opvang in een huiselijke omgeving, met veel persoonlijke aandacht en zorg. Dankzij hun achtergrond weten zij welke extra zorg het kind nodig heeft en zijn zij in staat deze zorg ook te geven.

De telefoon gaat, een moeder uit Groningen die zich geen raad meer weet. Haar dochter heeft een stofwisselingsziekte waardoor ze sondevoeding krijgt, een ontwikkelingsachterstand heeft en regelmatig een epileptische aanval heeft. Ze ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe moet ze de opvang nu gaan regelen? Ze heeft nauwelijks nog tijd voor de rest van haar gezin. Bestaat er niet iets van een medische gastouder? Ik maak gelijk een afspraak voor een intake bij haar thuis. Dit gezin gaan we helpen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.