Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Serv Vinders en Anja Hol geridderd

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft wel betrokken want ze blijft eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.
Serv Vinders en Anja Hol geridderd

Onlangs hebben Anja Hol en Serv Vinders een lintje gekregen voor hun belangrijke werk in de kinderopvang. Serv Vinders werd onderscheiden tijdens het Jaarcongres van het Waarborgfonds, Anja Hol ontving haar lintje al eerder uit handen van burgemeester Thom de Graaf van de gemeente Nijmegen.

Drijvende kracht achter het lintje voor Serv Vinders is Maria Jongsma van Vyvoj. Namens het CMK-fonds  heeft ze de procedure in werking gezet. ‘We waren twee jaar geleden met een groep op reis in Zweden, Stockholm. Daar hebben we met elkaar een onderscheiding in elkaar geknutseld en hem aangeboden. Deze man heeft zoveel goeds gedaan voor de sector, maar hij blijft altijd achter de coulissen en is heel bescheiden. Het lijkt me meer dan terecht dat hij nu eens in het zonnetje wordt gezet.’ In aanwezigheid van een groot aantal kopstukken van de Nederlandse kinderopvang en zijn familie, kreeg de nietsvermoedende Serv zijn lintje opgespeld.  

Anja Hol
Anja Hol, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas kreeg op 6 december de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen vanwege haar verdiensten voor de kinderopvang.

De betrokkenheid van Anja Hol bij de kinderopvang begon toen zij zwanger was van haar eerste dochter en er in haar woonplaats geen kinderopvang bleek te zijn. Ze besloot toen om Peuterspeelzaal Kris Kras op te zetten.
In 1989 richtte zij MUTANT op, het eerste adviesbureau in de kinderopvang. Zij stond aan de wieg van organisaties als de Stichting Managementprijs Kinderopvang, KIK (samenwerkingsconvenant Kwaliteit in Kinderopvang), BOinK (belangenorganisatie van ouders in de kinderopvang), bdKO, de beroepsvereniging voor directeuren in de kinderopvang en Childcare International (internationale uitwisseling van kennis en ervaring binnen de kinderopvang).
Anja Hol is sinds 1999 in dienst van Kinderopvang Humanitas een van de grootste organisaties in Nederland op het gebied van kinderopvang. Sinds oktober 2006 is zij voorzitter van de Raad van Bestuur.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.