Serie: De gastouder als ondernemer (dl. 3)

De afgelopen weken verschenen de eerste twee delen in deze serie over het zelfstandig ondernemerschap van gastouders. In deel 1 zetten we de feiten op een rij. In deel 2 vertelde gastouder Trea Zondag haar verhaal. In deel 3 laten we de Belastingdienst en adviseur Gijs Steijsiger aan het woord.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

Er zijn in Nederland tientallen zaken bekend waarin gastouders en de belastingdienst in een rechtszaak verwikkeld raken over het zelfstandig ondernemerschap van de desbetreffende gastouders. De afgelopen weken doken wij in enkele zaken en spraken met gastouderbureaus, gastouders, adviseurs en de belastingdienst. Een definitief vonnis is nog niet geveld; rechtbanken en Gerechtshoven doen verschillende uitspraken, waardoor er verwarring ontstaat bij de betrokken partijen.

Belastingdienst

Wanneer een meerderheid van de Nederlandse Gerechtshoven besluit dat gastouders ook zelfstandige ondernemers zijn, wanneer zij aan de eisen van het ondernemerschap voldoen, is de discussie van tafel. ‘Of er sprake is van fiscaal ondernemerschap is

1
1315

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Inmiddels is de datum bekend dat er een nieuwe zitting bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gaat plaatsvinden; 6 februari 2018. De te verwachten uitspraak zal waarschijnlijk 1 mei 2018 zijn. Het wordt een zware zaak, omdat 2 van de 3 raadsheren betrokken waren bij de beruchte uitspraak van 17 augustus 2016. Maar wellicht oordelen zij nu anders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.