Serie: De gastouder als ondernemer (dl. 3)

De afgelopen weken verschenen de eerste twee delen in deze serie over het zelfstandig ondernemerschap van gastouders. In deel 1 zetten we de feiten op een rij. In deel 2 vertelde gastouder Trea Zondag haar verhaal. In deel 3 laten we de Belastingdienst en adviseur Gijs Steijsiger aan het woord.
Foto: AdobeStock

Er zijn in Nederland tientallen zaken bekend waarin gastouders en de belastingdienst in een rechtszaak verwikkeld raken over het zelfstandig ondernemerschap van de desbetreffende gastouders. De afgelopen weken doken wij in enkele zaken en spraken met gastouderbureaus, gastouders, adviseurs en de belastingdienst. Een definitief vonnis is nog niet geveld; rechtbanken en Gerechtshoven doen verschillende uitspraken, waardoor er verwarring ontstaat bij de betrokken partijen.

Belastingdienst

Wanneer een meerderheid van de Nederlandse Gerechtshoven besluit dat gastouders ook zelfstandige ondernemers zijn, wanneer zij aan de eisen van het ondernemerschap voldoen, is de discussie van tafel. ‘Of er sprake is van fiscaal ondernemerschap is

1
1151

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.